El TJUE es pronunciarà sobre les qüestions pendents de l'IRPH el proper 12 de desembre 24 octubre 2024.
El Tribunal de Justícia de la UE resoldrà les qüestions elevades des del Jutjat de Primera Instància 8 de Donostia.
El proper 12 de desembre, el TJUE té previst resoldre les qüestions plantejades pel Jutjat de Primera Instància 8 de Donostia per obtenir una sentència que clarifiqui la nul·litat de l'índex IRPH als préstecs hipotecaris.
El TJUE resoldrà una qüestió on la jutgessa "insisteix en l'abusivitat inherent a aquest índex, ja que, en tractar-se d'una TAE, incorpora a la seva composició tota mena de comissions i despeses, inclosos alguns l'abusivitat dels quals ha estat reconeguda pel mateix TJUE, com les despeses hipotecaries i la comissió d'obertura”. En concret es plantejaran set qüestions que cal aclarir, insistint des del jutjat que és abusiva.
A més, el mes de març passat, la Comissió Europea va emetre un dictamen molt contundent que consolida encara més les tesis defensades en la qüestió prejudicial.
L'índex IRPH va ser un despropòsit que es va col·locar a moltíssimes hipoteques i esperem que es pugui veure la llum al final d'un llarg túnel.
A LA ESPERA DE NOVES SENTENCIES DEL TRIBUNAL EUROPEU SOBRE EL IRPH
El jutge que va elevar la primera qüestió prejudicial sobre IRPH tornarà a preguntar a la justícia europea.
El jutge titular de Jutjat 38 de Barcelona, qui va elevar la primera qüestió prejudicial sobre l'IRPH davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), està preparant una segona qüestió per aclarir l'assumpte de l'IRPH.
Si bé després de la Sentència de l'TJUE de el passat 3 de març la majoria de jutjats es van pronunciar a favor de la nul·litat de l'IRPH, el Tribunal Suprem ha intentat donar un gir a l'assumpte. Ara, el jutge que va elevar la primera qüestió tornarà a preguntar a l'TJUE.
El Jutjat de Primera Instrucció 2 d'Eivissa -especialitzat en clàusules abusivas- ha elevat una qüestió prejudicial a Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) perquè es pronunciï sobre si les últimes sentències dictades per la Sala del Civil deL Tribunal Suprem sobre l'Índex de Referència de Préstecs hipotecaris (IRPH) van contra el dret de la Unió.
La qüestió prejudicial conté un total de 16 preguntes la aclariment, se suposa, que acabarà amb l'estat de confusió actual. El TJUE va establir, en la seva sentència de març, que la manca de transparència comportava abusivitat i, per tant, el contracte és nul, mentre que el Suprem espanyol diu que aquesta falta de transparència no comporta obligatòriament abusivitat i el contracte pot no ser nul.
Ha estat plantejada per la via del procediment accelerat.